Азық-түлік және парфюмерлік –косметика өнеркәсібі үшін қазақстандық шөлді цистанхе женьшен өнімінен өндіріс технологиясын жасау

Авторы

Сарсенбаев К.Н. б.ғ.д., профессор
Е-mail: Sarsenbayev_KN@enu.kz
Тел. 87777214554

Мақсаты:

Шикізат цистанхесінен әртүрлі өнім өндірісінің технологиясын құру

Қысқаша мазмұны:

Цистанхе шикізатын өңдеудегі келесі технологияны құру: бағалы биологиялық байланыстардың экстрактілеуін аяйтын, мазь дайындау, кремдер, сабынсулар, емдік қасиеті бар пластерлер, сергітетін сусындар дайындау, спирттік экстрактілерде балған маталарды фиксациялау және жыланның терісімен және бас бөлігінің таң қалдыратын суретін алу, н дәмді емдік қасиеті бар тұнба дайындау, жаңа цистанхе көкөніс тағамын сақтау және қолдану, сергітетін және секс белсенділігін арттыратын шәй пакеттеу, дайындаудың өнеркәсіптік технологиясы, экспорт үшін цистанхе қадаларын буу. Ғылыми жаңалығы: жергілікті флора –цистанхе өсімдіктерінің физиологиялық белсенді байланысы негізінде женьшен өнімінің жаңа түрін жасау.

Күтілетін нәтиже:

Жоба барысында өндірістің келесі технологиясы өңделеді: кремдер, мазьдар, цистанхе қадасынан алынған су экстрактісі негізіндегі емдік пластерлер, спирттік экстрактілер, тұнбалар, көкөніс мәдениеті негізінде балғын және қатырылған цистанхеден аспаздық бұйымдар жасау, сергітетін және секс белсенділігін арттыратын шәйлар, экспорт үшін буылғын цистанхе қадалары,өсімдіктің жасанды түрде көбеюі.

Қолданылу ортасы:

Азық-түлік, косметиклық және фармацевтикалық өнеркәсіп

Жүзеге асыру:

Жобаны жүзеге асыру үшін 50 000 мың. тг. қажет



Copyright © www.enu.kz 2012. Все права сохранены.

Исходный URL (загружено - 26.05.2020 / 16:07 ): www.enu.kz/gylym/nauchno-tehnicheskie-proekty/razrabotka-tehnologii-proizvodstva.php?print=Y